Izdelki

Zgodba o sladoledu

Vse sestavine za izdelavo sladoleda so naravne. Mlečno osnovo za sladoled pasteriziramo sami iz dnevno svežega mleka in smetane  Celjskih mlekarn. Mleko prihaja od lokalnih pridelovalcev, ki majo certifikat pridelano/proizvedeno brez gensko spremenjenih organizmov. Mlečna osnova, ki jo izdelamo, ne vsebuje hidrogeniziranih ali trans maščob in je na osnovi kakavovega masla.

Sadje za naše sladolede je večinoma lokalno in sezonsko. Sadni sladoledi so veganski, izdelani na vodni osnovi. Bogato kremasto teksturo jim dajejo dodane rastlinske vlaknine. Naši sladoledi in posipi so brez umetnih barvil, arom in konzervansov ter brez glutena. Sladoled je vedno svež, saj ga izdelujemo sproti, v izdelovalnici za vitrino.

Pri izdelavi sladoleda smo zelo inovativni, saj sledimo trenutnim navdihom za nove kombinacije okusov. Ustvarili smo že več kot 150 različnih kulinarično kreativnih okusov sladoleda. Velik izziv nam je kreiranje sladoledov s kombinacijami okusov za posebne priložnosti.

V našo ponudbo občasno vključimo tudi sladolede, katerih okus popestrimo s kančkom alkohola (bovla, konjiška penina s svežimi breskvami, modra frankinja s svežimi jagodami, gin toni…).

blank
blank
o izdelkih

Za vsak okus

blank

Degustacijski lonček

5 majhnih kepic sladoleda po izbiri

blank

Banjica za s seboj

PREMAJHNA- 6 kepic MAJHNA- 8 kepic
TAPRAVA- 10 kepic

blank

Čoko kafe

Ledena kavna krema, sladoled, smetana, čokoladni preliv

blank

Čoko bomba

4 kepice sladoleda, smetana, čokoladni preliv

blank

Banana slice

Koščki banane, 2 okusa sladoleda, smetana, čokoladni preliv

blank

Sveže jagode

Sveže jagode, sladoled, smetana, čokoladni preliv